Øl og glade dage på slotskroen

Påskelam og Øl

Skærtorsdag d. 29/3 kl. 18.00 på Gram Slotskro.

Ølbraiseret Påskelammekølle på kartoffelmos med lammesauce hertil serveres en ølsmagning af forskellige mørke øl

Pris pr. person 249,-

Påskelam Hvorfor?

Vi spiser lam til påske, fordi det er forårsmad, og fordi det symboliserer påskens budskab.

Man siger nemlig at påskelammet er en gammel kristen tradition, hvor man brugte lammet som symbol for jesus, og det offer han gjorde. Under katolicismen var det tradition at præsterne udleverede lykkeamuletter i form af små lam formet i voks. Også jøderne har brugt lammet som symbol, man spiste lammet ved fejringen af påsken og brugte lammets blod til at smøre på dørkarmene i huset, for at holde døden væk.

Lammet er også et symbol på foråret – små søde lam der springer rundt på en dejlig forårsdag er noget der kan bringe forårsfornemmelser frem i alle.

Mørk øl hvorfor?

Mørk øl har en tendens til at være maltet og sød på ganen, med en fyldig krop. Og denne sødme og fylde, komplimenterer lammets krydrede smag rigtig godt. En god ”Brown Ale” er et klassisk valg til forårets første lam.

 

Kombiner overstående arrangement med en overnatning i et af vore charmerende dobbeltværelser til kun DKK. 400,00 pr. person inkl. morgenbuffet.

 

kalvekæber-HEAD ribebryg ribebrygh